Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Kies uw land Nederland Nederland
Gratis verzending voor bestellingen boven € 40
Levering tussen 3 en 4 werkdagen
Veilig betalen met 3D Secure

Het beste moment voor een kind om te beginnen met tandenpoetsen

Uw kind heeft melktanden van 7 tot 12 jaar en daarna worden ze vervangen door volwassen tanden. Gedurende deze periode is het belangrijk om voor de melktanden te zorgen en ervoor te zorgen dat ze op natuurlijke wijze worden vervangen door de bijbehorende volwassen tand.

min read
Mar 2022
https://curaprox.nl/blog/post/Het-beste-moment-voor-een-kind-om-te-beginnen-met-tandenpoetsen
min read
Mar 2022
https://curaprox.nl/blog/post/Het-beste-moment-voor-een-kind-om-te-beginnen-met-tandenpoetsen

Wat leert u uit dit artikel?

WHAT YOU WILL LEARN IN THIS ARTICLE
  • Welke leeftijd wordt aanbevolen om te beginnen met tandenpoetsen?
  • Hoe kan de conditie van melktanden de conditie van volwassen tanden beïnvloeden?
  • Hoe verzorgt u de mondgezondheid van uw kind naargelanag hun leeftijd?

Melktanden

Wanneer kan een kind het beste beginnen met tandenpoetsen? 

Uw kind heeft melktanden van 7 tot 12 jaar en daarna worden ze vervangen door volwassen tanden. Gedurende deze periode is het belangrijk om voor de melktanden te zorgen en ervoor te zorgen dat ze op natuurlijke wijze worden vervangen door de bijbehorende volwassen tand. Als uw kind een melktand verliest door cariës of letsel, is de kans groot dat het volwassen gebit verschuift. Cariës kan zich ook verspreiden naar de doorkomende volwassen tand. Dit zal in de toekomst een orthodontische behandeling vereisen.

Voor baby's

begin voorzichtig met het poetsen van de tandjes van uw baby op het moment dat ze doorkomen. Gebruik een zacht vochtig doekje om de tanden en het tandvlees schoon te maken of een Curaprox Baby-tandenborstel, speciaal ontworpen voor deze taak.

Van 2,5 tot 3 jaar

dit is de leeftijd waarop uw kind hun eerste poging tot zelfstandig poetsen zou moeten ondernemen. Dit is het moment waarop u als ouder de juiste techniek moet laten zien en ervoor moet zorgen dat uw kind de juiste poetsgewoonten ontwikkelt. Het belangrijkste in deze tijd is dat u ze steunt. Vergeet het "napoetsen" niet. Poets de tanden van uw kind zelf nadat ze het eerst zelf hebben geprobeerd. Na verloop van tijd zullen ze leren om zelf efficiënter te poetsen, maar in dit stadium is het belangrijk om hun tanden schoon te houden met uw hulp.

Van 7 tot 9 jaar

op deze leeftijd zijn kinderen bewust genoeg en kunnen ze eigen routines volgen en zelfstandig tandenpoetsen. Maar vaker nog hebben ze uw hulp nodig. Tandenpoetsen onder toezicht is wenselijk en belangrijk tot de puberteit. Houd regelmatig toezicht en moedig uw kind voortdurend aan. Het is ook belangrijk dat u het goede voorbeeld geeft. De routine die uw kind moet zien is dat het hele gezin twee keer per dag de tanden poetst, elke dag, zonder uitzonderingen.

Van 9 tot 12 jaar

op deze leeftijd weet uw kind hoe ze goed moeten poetsen, maar in deze periode zijn ze vaak afgeleid en ongemotiveerd. Het is raadzaam de kwaliteit van het poetsen zo vaak mogelijk te controleren. Het is ook heel nuttig om regelmatig met kinderen te praten en hen uit te leggen wat er precies kan gebeuren als ze hun mondverzorging verwaarlozen. Op deze leeftijd zijn kinderen in staat om het belang van een goede mondverzorging beter te begrijpen en is het mogelijk om dit onderwerp met hen te bespreken en hen te motiveren om elke dag voor hun gezondheid te zorgen.

Kleine mondjes en handjes

Hoe kiest u de juiste tandenborstel?

Wanneer u de juiste tandenborstel voor uw kind kiest, moet u er rekening mee houden dat de borstel zowel gebruiksvriendelijk als functioneel moet zijn. Speciale kindertandenborstels zijn ontworpen voor de specifieke anatomische behoeften van kleinere monden en handen. Ze zijn veiliger in het gebruik door de kleinere opzetborstels en zijn mild voor tandvlees en glazuur dankzij de zachte en dichte borstelharen. Een kleinere tandenborstel is ook comfortabeler om vast te houden en in de mond te nemen.

Koop de goede

Zoek een passende tandpasta

Een goede kindertandpasta moet zacht maar effectief zijn. En daarbovenop een beetje lekker. Er zijn verschillende fluoridegehaltes om aan de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen te voldoen, diverse lekkere smaken en zorgvuldig gekozen ingrediënten voor een gezonde ontwikkeling van het melkgebit en de eerste volwassen tanden.

De aanbevolen hoeveelheid fluoride in tandpasta voor kinderen:



1
Eerste tandjes tot 2 jaar
500 ppm



2
2 tot 6 jaar
1,000(+) ppm



3
6+ jaar
1,450 ppm

Alleen het goede spul

Wat zit erin?

Alle Curaprox tandpasta's zijn gemaakt met alleen maar goede ingrediënten: geen SLS, triclosan en microplastics. De Curaprox kindertandpasta zit boordevol heilzame ingrediënten die het gebit van uw kinderen geweldige eigenschappen geven voor reiniging, versterking van het glazuur en ondersteuning van de natuurlijke beschermende functie van speeksel:



Enzymen

... helpen om het tandglazuur van uw kind te beschermen.



Xylitol

... heeft een mild antibacterieel effect en brengt een vleugje natuurlijke zoetheid in de tandpasta.



Natuurlijke smaakstoffen

... zoals fruitige aardbei, sappige watermeloen of milde munt. Laat uw kind kiezen.



Fluoride is een sleutelelement in de remineralisatie van het glazuur en de versterking van de tanden. De enige situatie waarin u geen fluoride nodig zou hebben, is wanneer uw arts specifiek een dergelijke tandpasta aanbeveelt voor uw kind.

Samenvatting:

Het is belangrijk om vrijwel vanaf de geboorte voor de melktanden te zorgen en ervoor te zorgen dat ze op natuurlijke wijze worden vervangen door de bijbehorende volwassen tanden op de leeftijd van 7 tot 13 jaar. Kinderen hebben uw hulp nodig bij het poetsen. Tot de puberteit is tandenpoetsen onder toezicht aanbevolen en belangrijk. Het is ook heel nuttig om regelmatig met kinderen te praten en hen uit te leggen wat er precies kan gebeuren als ze hun mondverzorging verwaarlozen, en ervoor te zorgen dat ze de juiste hulpmiddelen en technieken gebruiken.

https://curaprox.nl/blog/post/Het-beste-moment-voor-een-kind-om-te-beginnen-met-tandenpoetsen