Swiss premium oral care 

Kies uw land Nederland
Gratis verzending voor bestellingen boven € 40
Levering tussen 3 en 5 werkdagen
Veilig betalen met 3D Secure

Hoe u kinderen aan het poetsen krijgt

U wilt uw kind aanleren hoe ze hun tanden goed moeten verzorgen. Maar soms vergt dit een grote inspanning. Er lijkt gewoon geen wil te zijn van hun kant. Wanhoop niet! Het kost misschien wat meer tijd, maar uiteindelijk komt u er wel. Het eindresultaat zal zowel zeer belangrijk als zeer bevredigend zijn. Laten we eens kijken hoe u ervoor kunt zorgen dat uw kind het geweldig vindt om tanden te poetsen.

min read
Mar 2022
https://curaprox.nl/blog/post/Hoe-u-kinderen-aan-het-poetsen-krijgt
min read
Mar 2022
https://curaprox.nl/blog/post/Hoe-u-kinderen-aan-het-poetsen-krijgt

Wat leert u uit dit artikel?

  • Verschillende manieren waarop u uw kind kunt motiveren te poetsen
  • Belangrijke tandheelkundige feiten voor kinderen
  • Wanneer we sreng moeten zijn

Wat kan ik doen?

Mijn kind weigert te poetsen

U wilt uw kind aanleren hoe ze hun tanden goed moeten verzorgen. Maar soms vergt dit een grote inspanning. Er lijkt gewoon geen wil te zijn van hun kant. Wanhoop niet! Het kost misschien wat meer tijd, maar uiteindelijk komt u er wel. Het eindresultaat zal zowel zeer belangrijk als zeer bevredigend zijn. Laten we eens kijken hoe u ervoor kunt zorgen dat uw kind het geweldig vindt om tanden te poetsen:

Leuke en regelmatige routines

Uw kind moet twee keer per dag hun tanden poetsen: 's morgens en voor het slapengaan. Dit ritueel moet leuk en aangenaam zijn, zodat uw kind geen reden heeft om het over te slaan. Om een goede sfeer in de badkamer te creëren, kunt u de favoriete muziek van uw kind gebruiken en spelletjes spelen.

Als ouder moet u absoluut het goede voorbeeld geven door twee keer per dag gedisciplineerd te poetsen. Hoe druk u het ook hebt of moe u ook bent, uw kind moet zien dat u zelf nooit het tandenpoetsen overslaat.

Controle bij het poetsen

Kinderen blijken beter te presteren als ze controle hebben over wat ze doen. Wanneer een kind bijvoorbeeld zelf een tandenborstel uitzoekt, is de kans groter dat ze die regelmatig gebruiken dan wanneer een borstel voor hen wordt gekozen. Hetzelfde geldt voor tandpasta. Door uw kind een keuze te geven, stimuleert u hen om van tandenpoetsen een goede gewoonte te maken. Dus als u de volgende keer uw tandheelkundige producten in een winkel uitzoekt of online koopt, vraag uw kind dan welke kleur tandenborstel ze het liefst willen of welke smaak tandpasta ze verkiezen.

Het goede voorbeeld geven

Als een ouder zich houdt aan een gezond poetsritueel, is de kans groter dat hun kinderen dat ook doen. Voor de meesten van ons als volwassenen is de tegenzin om te poetsen het gevolg van ervaringen uit de kindertijd, toen onze ouders ons dwongen te poetsen met onaangename, agressieve stoffen en zich nooit aan hun eigen regels hielden. Geef deze traditie niet door. Creëer in plaats daarvan een liefdevolle en zorgzame atmosfeer wanneer u poetst. Dit kan de gezondheid van het gebit van uw kind op volwassen leeftijd aanzienlijk verbeteren.

U bent er bijna

Is er nog iets dat ik moet weten?

Wanneer u samen poetst, is het een goed idee om muziek af te spelen en zowel u als uw kind plezier te laten hebben. Dit creëert blijvende indrukken en aangename herinneringen die uw kind ertoe aanzetten steeds opnieuw te poetsen. Stimuleer het tandenpoetsen niet met traktaties of andere materiële beloningen. Alleen met meer liefde en aandacht. Steun uw kind terwijl ze hun tanden poetsen. Beantwoord geduldig alle vragen over tandenpoetsen of gebitsverzorging.

Wees streng als uw kind weigert te poetsen. Ze moeten begrijpen dat zulk gedrag niet aanvaardbaar in uw gezin. Tandenpoetsen is geen keuze, het is basisgezondheidszorg, veiligheid en hygiëne.

Kinderen kunnen moeite hebben logische verbanden te leggen tussen hun daden en de gevolgen op lange termijn. Als ouder moet u het belang van dagelijks poetsen bijbrengen.

Samenvatting:

Voor de meeste volwassenen is de tegenzin om te poetsen het gevolg van ervaringen uit de kindertijd. Het is van cruciaal belang om positieve ervaringen op te doen tijdens het poetsen, zodat kinderen hun poetsgewoonten later in hun leven kunnen voortzetten. Het verwaarlozen van melktanden kan in de toekomst leiden tot ernstige schade aan het volwassen gebit.

https://curaprox.nl/blog/post/Hoe-u-kinderen-aan-het-poetsen-krijgt